Eduard Kotšergin: RISTEILLÄ RISTITYT

19,90 

Lannistumattoman pikkupojan vaellus halki Stalinin Neuvostoliiton

Elokuussa 1945 kahdeksanvuotias Eduard Kotšergin pakeni Omskin alueella sijaitsevasta kansanvihollisten lasten vastaanottokodista, jonne hän oli joutunut isänsä teloituksen ja äitinsä vangitsemisen jälkeen. Hänen tavoitteenaan oli palata Siperiasta Leningradiin ja etsiä äitinsä. Pakomatka kesti yli kuusi vuotta.

Eduard Kotšergin (s. 1937) on kuvataiteilija ja Tovstonogovin suuren draamateatterin päälavastaja. Ansioistaan taiteilijana ja lavastajana hänet on valittu Venäjän taideakatemian täysjäseneksi ja palkittu kolme kertaa valtionpalkinnolla. Risteillä ristityt voitti ensimmäisenä ei-fiktiivisenä teoksena Venäjän arvostetuimpiin kuuluvan Natsionalnyi bestseller -kirjallisuuspalkinnon sekä Sergei Dovlatov -palkinnon.

”Lapsen ja varhaisteinin vinkkelistä kerrottu suuri selviytymistarina on vaikuttavaa kaunokirjallisuutta.”
– Ville Ropponen, Helsingin Sanomat

”Kotšerginin kieli välittyi minulle voimakkaana ja matkan omituisuutta ja rankkuutta kuvailevana. Se on samaan aikaan lapsenomaisen yksinkertaista ja aikuismaisen moniulotteista.”
– Henri Nerg, Kymen Sanomat

”Eduard Kotšerginin romaania on verrattu Charles Dickensin orpolapsitarinoihin. Alkupuoliskoltaan se muistuttaa myös Aleksandr Solženitsynin Ivan Denisovitšin päivää: tekijä kertoo paljon yksityiskohtia orpokotien arjesta.”
– Pentti Stranius, Keskisuomalainen

”Stalinin terrorista ja vankileireistä on toki kirjoitettu jo paljon sekä dokumentaarisia että fiktiivisiä teoksia, mutta lapsen näkökulma aiheeseen tuntuu tuoreelta ja mielenkiintoiselta. On merkillistä, että kirjailija pystyy vielä vuosikymmenten päästä eläytymään niin suvereenisti lapsuutensa maailmaan.”
– Raija Hakala

Suomentanut Tuukka Sandström

Kaikki toimituskulut sisältyvät hintaan.

240 sivua.
Kovakantinen, sidottu.
ISBN 978-952-5860-16-0